Cultivarea rabdarii

Indiferent care sunt cauzele nerabdarii, psihologii ne dau cateva sfaturi pentru mai mult autocontrol:

• Lasati-va prinsi de moment. Alaturati-va copilului in lumea lor si nu incercati sa ii presati imediat sa treaca mai departe. Dand importanta dorintei lui, ii oferiti un model de rabdare.

• Daca aveti un copil care nu se poate concentra prea mult la o activitate, rezervati in fiecare saptamana un moment in care sa acceptati ritmul lui. Stati mai mult langa copil, bucurati-va de el. Astfel el se va simti inteles. Treptat, incercati in fiecare saptamana sa prelungiti timpul dedicat unei activitati. Spuneti pe un ton bland “Nu, nu vom mai lua alte jucarii; sa ne jucam doar cu aceasta pentru moment”. Este recomandabil sa folositi un ton relaxat dar ferm.

• Daca trebuie sa refuzati un copil care isi doreste neaparat o jucarie “chiar acum”, acceptati-le sentimentul de frustrare: “Da, inteleg ca esti suparat, dar raspunsul trebuie sa fie tot nu.”

• Incurajati interesele copiilor cat mai departe de computere, jucarii electronice sau TV. Limitati timpul de acces la acestea si oferiti o alternativa. Implicati copiii in activitatile dumneavoastra, incercati un proiect manual cu ei, orice reprezinta interes pentru ei. Lucrati/jucati-va impreuna.

• Atunci cand stati la coada, in masina sau in sala de asteptare la medic, jucati jocuri pentru a trece mai usor timpul. Incercati sa jucati “Fazan”, numarati masinile de o anumita culoare, cantati un cantec impreuna. Orice ritual este bun daca inlocuieste computerul sau televizorul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 26 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: